Ett brandlarm är till för att skydda människor, egendom och miljö vid en brand. I alla verksamheter finns risker för brand och det är därför viktigt att brandlarmet uppfyller både de krav som verksamhet och miljö kräver samt de krav som finns uppställda av myndigheter och lagstiftning.

Stora krav på kvalitet och pålitlighet

Uppsala Säkerhetsteknik har en bred erfarenhet av brandlarm och kan erbjuda allt från mindre utrymningslarm till automatiska brandlarm och stora adresserbara system med integreringar i ett komplett säkerhetssystem. Våra installationer utförs alltid i enlighet med gällande regelverk och vi arbetar enbart med godkända produkter från ledande tillverkare såsom Siemens, Eltek och UTC.

Adresserbart brandlarm

Varje detektor och larmknapp i systemet har en unik adress och kan styras och kontrolleras individuellt.

Vid larm indikeras vilken detektor eller larmknapp som löst ut.

Konventionellt brandlarm

Detektorerna är kopplade i olika sektioner, till exempel i en brandcell med ett antal detektorer.

Vid larm indikeras enbart vilken sektion eller brandcell som löst ut.

Talat utrymningslarm

Det mest effektiva för evakuering i exempelvis skolor, på hotell, fritidsanläggningar eller gallerior.

I allmänna lokaler, exempelvis gallerior, är det krav på talat utrymningslarm.

Fler funktioner i ett

Uppsala Säkerhetsteknik kan erbjuda komplexa systemlösningar där vi kombinerar ett talat utrymningslarm med ett komplett ljudsystem. Ljudsystemet kan användas till exempelvis för att spela upp musik eller kundmeddelanden i shoppingcentrum eller fritidsanläggningar.

Experter på brandlarm

Uppsala Säkerhetsteknik har lång erfarenhet av effektiva brandlarmsanläggningar. Låt oss hjälpa ditt företag att blir en säkrare arbetsplats. Hör gärna av dig om du är intresserad av ett kostnadsfritt förslag.

Jag vill veta mer om brandlarm